Vispār bez eļļas: kā cept kartupeļus, lai tie būtu gan garšīgi, gan maksimāli nekaitīgi

Mēs visi zinām, ka trekni ēdieni kaitē. Taču dažkārt gribas ēst gardus ceptus kartupeļus. Ko darīt? Pagatavojiet tos bez augu eļļas.

Pēc garšas šāds ēdiens praktiski neatšķiras no tā, kas pagatavots ar eļļu. Turklāt tas kļūst smaržīgs un ļoti maigs. Par papildu plusu var nosaukt to, ka ceptu kartupeļu pagatavošana pēc šīs metodes ir pietiekami ātra.

Kā cept kartupeļus bez eļļas

Vispirms kartupeļus rūpīgi nomazgā un notīra, sagriež mazos gabaliņos. Ir svarīgi censties, lai tie būtu aptuveni vienāda lieluma. Tas palīdzēs nodrošināt dārzeņu vienmērīgu apcepšanos no visām pusēm un piešķirs ēdienam apetīti rosinošu izskatu.

Lasi vēl: Kā suņi brīdina saimnieku par briesmām: nepalaidiet garām šīs pazīmes

Tagad jāņem panna un labi jāuzsilda uz vidējas uguns. Šajā gadījumā var būt piemērota pat panna bez nelīpoša pārklājuma.

Galvenais kartupeļu cepšanas noslēpums bez augu eļļas ir tāds, ka, kad kartupeļi ir izlikti uz sausas pannas, jāpielej apmēram 50-70 ml ūdens un jāuzliek vāks. Pateicoties tvaikam, dārzeņi kļūs mīksti un ātri izcepsies arī bez augu eļļas. Tajā pašā laikā kartupeļi nepielips pie pannas.

Pēc aptuveni 10 minūtēm kartupeļi būs pietiekami mīksti. Ūdenim jābūt gandrīz pilnībā iztvaicējušam. Tagad var pievienot svaigus garšaugus, lokus, iecienītas garšvielas, lai izceltu ēdiena garšu. Noņemiet vāciņu un turpiniet kartupeļu cepšanu vēl 7-10 minūtes, līdz parādās apetīti rosinoša zeltaina garoziņa.

 

Leave a Comment